Om Career Service

Career Service är en del av Handelshögskolan och jobbar med att stärka våra studenters anställningsbarhet. Detta gör vi bland annat genom att erbjuda följande:

Aktiviteter

Här via Career Services hemsida kan du boka dig en plats till någon av våra olika aktiviteter. För att kunna boka en plats måste du vara registrerad och logga in. Registrerar du dig hos oss får du även tillgång till alla Career Services smarta tjänster samt information om alla våra aktiviteter via e-post. Du registrerar dig via startsidan genom att fylla i dina uppgifter >>till startsidan

Career Service fyra aktivitetetsspår:

Vägen till jobbet
Till exempel: i huvudet på en rekryterare, arbetspsykologiska tester, förbere delser inför en anställningsintervju. Passar dig som är i jobbsökartagen. Heltids- deltids- eller sommarjobb, det är aldrig för tidigt att lära sig mer om jobbsökarprocessen.

Vad gör man på jobbet

Till exempel: skattejurist, vad innebär det? Vad gör en civilekonom? Hur är det att jobba som konsult? Passar dig som vill bilda dig en uppfattning om vad olika yrken innebär och vad som kan vara rätt för dig.

Företagspresentationer
Arrangeras i samarbete med skolans partnerföretag. Lär dig mer om vilka karriärvägar som finns, hur rekryteringsprocessen ser ut osv. Passar dig som vill bilda dig en uppfattning om olika företag, vad de står för och vad de har att erbjuda.

Färdigheter
Till exempel: retorik, presentationsteknik, interkulturell intelligens, affärsetikett och teamwork.
Passar dig som vill öva upp dina färdigheter inom olika områden.

Karriärsamtal

Vill du få feedback på ditt CV? Hitta det du brinner för och sätta ord på din kompetens? Eller öva inför en intervju? Tillsammans med Career Services personal kan du få stöd i jobbsökarprocessens alla delar samt att reflektera över dina val och vem du är.

Boka ditt karriärsamtal >>här

Smarta karriärtjänster

För dig som är registrerad hos Career Service:
• Lediga jobb - både extrajobb, heltidsjobb och internationella praktikplatser
• Wet Feet- användbart webbaserat karriärbibliotek
• Karriärövningar
• CV-tips
• Nyhetsbrev
• Inbjudningar till företagsaktiviteter m.m.

Starta-eget-samtal

Nu kan du som studerar på Handelshögskolan boka starta-eget-samtal med Drivhuset via ett samarbete mellan Career Service och Drivhuset. I möten med Drivhusets personal diskuterar ni de faser vi förknippar med företagandet, IDÉ - STARTA - DRIVA - UTVECKLA. Utifrån din situation, dina förutsättningar och din kunskapsnivå coachar och vägleds du framåt i din process.

Boka ditt starta-eget-samtal >>här

Hållbar anställningsbarhet

Vårt syfte är att bidra till hållbar anställningsbarhet för studenterna. Med hållbar anställningsbarhet menar vi:
• Att ha kännedom om sin kompetens för att hitta försörjning där man kommer till sin rätt och bidrar till ett hållbart samhälle.
• Att ständigt utveckla förmågan att reflektera för att göra medvetna val, navigera i en föränderlig värld och därigenom kunna leda sig själv och andra på ett motiverande och ansvarsfullt sätt.